کد مطلب: 171454
حادثه پلاسکو به روز چهارم رسيد/ در حال بروز رساني
وارد شدن دو دستگاه بولدوزر غول پيکر به ميدان/ شهادت 3 آتش‌نشان/ کشف بخشي از لباس يک آتش نشان/حرکت به سمت طبقات منفي از کناره‌ها/ احتمال تخريب کويتي‌ها/ عدم امکان شناسايي شهدا/ انجام 55 درصد آواربرداري
تاریخ انتشار : 1395/11/03
نمایش : 1412
حدود 71 ساعت از آتش‌سوزي در ساختمان پلاسکوي ۵۴ ساله و فرو ريختن اين ساختمان و دفن دست‌کم ۲۰ آتش نشان مي‌گذرد و تلاش‌ها براي يافتن پيکرهاي قربانيان و افراد زنده احتمالي ادامه دارد.












 

به گزارش هفت چشمه به نقل از فارس، ساختمان پلاسکو يکي از ساختمان‌هاي بزرگ و تجاري تهران بود که قدمت 53 ساله داشت ولي صبح روز پنجشنبه دچار آتش سوزي گسترده شد. از اين ساختمان 17 طبقه به‌ عنوان اولين ساختمان مرتفع و مُدرن ايران ياد مي‌شود.

در زير آخرين روند اقدامات انجام شده را مي‌خوانيد:

07:45/ سخنگوي سازمان آتش نشاني: تاکنون نزديک به 50 درصد از آواربراداري انجام شده است. ستون هاي سنگين که کار را سخت کرده بودند بريده و جابجا شده اند و کار سرعت بيشتري پيدا کرده است. از ساعت هاي ابتدايي بامداد دو دستگاه بولدوزر غول پيکر هم وارد ميدان شدند و به روند آواربرداري کمک زيادي کردند.

07:00/ همچنان پلاسکو مي‌سوزد، دود لحظه‌اي قطع نمي‌شود.

06:55/ در پي شهادت مظلومانه جمعي از دلاورمردان و دريادلان آتش‌نشان در حادثه غم‌انگيز آتش‌سوزي ساختمان پلاسکو، شوراي عالي آموزش و پرورش پيام تسليتي صادر کرد.

در اين پيام آمده است: «حادثه غم‌انگيز و تأسف بار آتش سوزي و فرو ريختن ساختمان پلاسکو و شهادت مظلومانه و جانگداز جمعي از پرسنل خدوم و ايثارگر آتش‌نشان، غمي بزرگ بر دل مردم عزيز ايران نهاد.
اين شورا ضايعه درگذشت اين قهرمانان و دلاوران عزيز را که با از خود گذشتگي به ما درس شجاعت و شهادت آموختند را به خانواده محترم آنان و آتش نشانان عزيز و مردم شهيد پرور ايران اسلامي تسليت و تعزيت عرض نموده و براي آنان از درگاه ايزد منان علو درجات و براي بازماندگان صبر و شکيبايي مسئلت دارد».

 03:45/ تجهيزات فوق سنگين قرارگاه خاتم الانبيا براي تسريع آوار برداري به محل حادثه ساختمان پلاسکو رسيدند

 

02:55/ از آنجا که به دليل وزن چندين تني ستونهاي آهني به جا مانده از حادثه آوار پلاسکو قابل حمل از سوي امدادگران نيست اين افراد به شيوه هوابرشي ستون ها را چند تکه مي‌کنند.

02:40/ بار ديگر امدادگران آماده حفر تونل مي شوند/تلاش همه جانبه براي دسترسي به بخش‌هاي زيرين

 

02:05/ ورود مجدد به قسمتهايي از طبقات منفي پاساژ پلاسکو از طريق ساختمان مجاور/ تلاش براي دسترسي به موتورخانه و محلهايي که زنده ياب نشان داده بود ادامه دارد.

 

02:00/ ادامه تلاش براي ورود به طبقات منفي پلاسکو از طريق پاساژ کويتي‌ها
 

01:19/ يک منبع آگاه به خبرنگار فارس از احتمال تخريب پاسار کويتي ها به دليل نفود آب به پي ساختمان و نا ايمن بودن آن خبر داد

01:05/ سخنگوي سازمان آتش نشاني: تا کنون پيکر جديدي از شهداي آتش نشان کشف نشده است، کار آواربرداري با قوت و به صورت لحظه به لحظه ادامه دارد، از لحاظ تجهيزات هيچ گونه کمبودي نداريم.

 

آوارهاي ضلع جنوبي و شرقي تا حد زيادي برداشته شده و آوار برداري از ضلع غربي نيز ادامه دارد.

00:40/ تمرکز بيل‌هاي مکانيکي بر روي يک نقطه، عمليات آوار برداري بدون وقفه توسط نيروهاي امدادي انجام مي‌شود.

 

00:19/ اين بار هم جستجو بي نتيجه ماند/ پيکر شهيدي کشف نشد و کار آوار برداري به حالت قبل بازگشت

00:12/ همچنان آوار برداري در محل ساختمان پلاسکو توسط لودرها و کاميون ها با سرعت ادامه دارد، آتش نشان هاي تازه نفس وارد ميدان شده و تمام تلاش خود را براي برطرف کردن بخارها و دود هاي غليظ به کار گرفته اند.

خبرها حکايت از پيش روي 8 متري آتش نشان ها دارد.

00:11/ خبرنگار فارس: گاو صندوق هايي که از زير آوار خارج شده اند در محلي دپو مي شوند/شماره گذاري گاوصندوق ها توسط پليس.

 

00:10/ در حال حاضر عليرغم فعاليت بيل‌هاي مکانيکي و جرثقيل ها آتشي در آوارها ديده نمي شود ولي دود سفيد رنگ و غليظي که گفته مي شود ناشي از بخار آب است در فضا پيچيده است.

00:05/ بخش‌هايي از شبرنگ لباس يکي از آتش نشانان کشف شد

تلاش براي پيدا کردن پيکر اين آتش نشان ادامه دارد.

00:02/ آتش در اولين لحظات بامداد روز چهارم باز هم شعله ور شد

------------------------------------------روز سوم-------------------------------------------------

23:45/ فرماندار تهران: همه امکانات فراهم است و اميدواريم تا 2 روز آينده آوار برداري را تمام کنيم.

23:40/ يک منبع مطلع به خبرنگار فارس گفت: پيکرهايي که ديشب از زير آوار خارج شده بودند به دليل سوختگي شديد قابل شناساسي نيستند و هويت آنها همچنان مشخص نيست.

23:30/ آتش نشاني که براي همکاران شهيد خود خيرات مي دهد

 

23:15/ سردار جلالي، ‌رئيس سازمان پدافند غيرعامل کشور: وجود مراکز پرخطر در تهران، زندگي مردم را تهديد مي‌کند

23:09/ برخلاف آنچه عنوان مي‌شود که امدادگران به موتورخانه دسترسي پيدا کرده‌اند اين موضوع صحت ندارد

يک منبع مطلع به خبرنگار فارس گفته است در پلاسکو زير زمين زياد وجود دارد و جاهايي که تا به حال دسترسي به آن پيدا شده هيچ کدام متورخانه نبوده  است.

23:01/ قناعتي، عضو شوراي اسلامي شهر تهران: تعداد بسيار زيادي از ساختمان‌هاي تهران در شرايط مشابه پلاسکو قرار دارند.

اکثر ساختمان‌هايي که به لحاظ ايمني دچار مشکل هستند، شناسايي شده‌اند. شهرداري نمي‌تواند در ساختمان‌هايي که مسائل ايمني را رعايت نکرده‌اند، اقدام به پلمب کند. شهرداري تنها جايز است به آن‌ها تذکر دهد.

22:55/ هيچ جسد و يا فرد زنده اي در محل موتور خانه ساختمان پلاسکو پيدا نشد

22:50/ نيلفروش زاده، رييس انجمن پوست: آسيب هاي پوستي حادثه ديدگان آتش سوزي پلاسکو به صورت رايگان درمان مي شود.

22:50/ نوربخش رئيس سازمان تامين اجتماعي در برنامه "تيتر امشب" شبکه خبر اعلام کرد: نرخ سود وام بانک رفاه براي صاحبان شغل در پلاسکو و افرادي که کارگران را در اختيار بگيرند ٦درصد بوده و طي ٣٦ ماه بايد بازپرداخت شود.

22:45/ از دل سازه هاي آهني آتش بيرون مي زند/ تمامي جرثقيل ها به قسمت درب اصلي منتقل شدند و ظاهراً آواربرداري اصلي آغاز شده است.

با برداشتن هر تکه از سازه هاي آهني شعله هاي آتش زبانه مي کشد و آتش نشان ها به سرعت آن را مهار مي کنند

22:40/ هنوز امدادگران به موتورخانه پلاسکو نرسيده‌اند/ تلاش ها ادامه دارد.

دقايقي قبل يکي از رسانه‌ها اعلام کرده بود که امدادگران به موتورخانه ساختمان پلاسکو رسيده‌اند اما در آنجا هيچ جسد يا فرد زنده اي کشف نشده است. 

22:30/ ابوالفضل قناعتي، عضو شوراي شهر تهران: در جلسه اضطراري که امروز برگزار گرديد گزارشي از فرمانده عمليات ارائه شد و تصميم گرفتيم اعتبارات لازم براي تعمير دستگاه هاي آسيب ديده آتش نشان ها تخصيص داده شود.

روز گذشته در سطح تهران شاهد بروز 110 حادثه بوديم اما اولويت سازمان آتش نشاني تسريع روند آوار برداري و کشف پيکر افرادي بود که در زير آوار مدفون شده اند.

22:25/ با پايان عمليات جستجوي سگ هاي زنده ياب آوار برداري به روال عادي برگشت

22:11/ براي دقايقي کار آوار برداري متوقف شد/ هنوز دليل اين اقدام مشخص نيست/ جستجوي نيم ساعته سگهاي زنده ياب باز هم بي نتيجه ماند

22:00/ يکي از آتش نشان ها در گفتگو با خبرنگار فارس: دود غليظ و نور کم امکان جستجو جنازه ها را به شدت سخت کرده است/ هرقسمتي را که خاک برداري مي کنيم کار جستجوي جنازه آغاز مي شود.

 

21:55/ در جلوي در اصلي مجموعه پلاسکو امدادگران مشغول کند و کاوي متفاوت شده‌اند/ گوشه و کنار اينگونه به گوش مي‌رسد که امدادگران حدس مي‌زنند در اين منطقه بتوانند پيکر دو نفر از آتش نشانان را از دل آوار بيرون بياورند. 

21:53/ مهيا کردن سوپ براي بالا بردن دماي بدن آتش نشانان در سرماي اين شب‌هاي تهران

21:50/ بر اساس رتبه ايمني سازمان⁧ آتش‌نشاني⁩ تنها 120 ساختمان امن در ⁧تهران ⁩وجود دارد و از اين تعداد تنها 2 ساختمان درجه يک ايمني را دارند

21:45/ چهار دستگاه جرثقيل 120 و 360 تني در محل حادثه⁧ پلاسکو در حال کار هستند

21:40/ هم اکنون برش سازه خاي سنگين براي تسهيل در روند آوار برداري با استفاده از جرثقيل ٣٦٠ تني

21:10/ امروز بعد از 60 ساعت از بروز حادثه ريزش ساختمان پلاسکو، نخستين چک خسارت به اصناف بيمه شده پلاسکو به مبلغ 264 ميليون تومان از سوي بيمه ايران و بيمه نوين صادر شد.

20:55/ سخنگوي سازمان آتش نشاني: هنوز به پيکرهاي بعدي نرسيده‌ايم.

20:30/ در حال تعيين تکليف براي سازه ديوار ضلع غربي که به حالت نيمه شکسته است، هستيم. برداشته شدن اين سازه روند عمليات را سريع‌تر مي‌کند.

20:20/ اعلام مجدد وضعيت سکوت براي عمليات زنده‌يابي/ هم اکنون ورود سگ‌هاي زنده‌ياب به محل حادثه پلاسکو

20:10/ آتش‌نشانان عمليات تخريب را متوقف و وارد تونل سمت راست ساختمان که در پارکينگ پاساژ کويتي‌ها حفر شده، شدند.

20:05/ اداي احترام مردم بروجرد به شهداي آتش نشان

19:50/ پلاسکو قصد تسليم شدن ندارد؛ آتش و دود همچنان از زير آوار زبانه مي کشد.

19:45/ مديرعامل سازمان زيباسازي شهر تهران خبر داد: فراخوان طراحي يادمان شهداي آتش نشان منتشر شد

19:35/ قائم مقام آب و فاضلاب استان تهران: بنا به در خواست آتش نشاني، طي روز جاري چهار شير برداشت جديد آتش‌نشاني در محدوده پلاسکو توسط آبفاي استان تهران نصب شده است.

19:30/ جعفري دولت‌آبادي، دادستان عمومي و انقلاب تهران‌: در رابطه با حادثه پلاسکو پرونده قضايي تشکيل شده است و هيأت‌مديره ساختمان بايد در رابطه با اين حادثه توضيح بدهند

19:20/ يک تيم مجهز به دوربين‌هاي نقشه برداري در حال رصد پاساژ کويتي‌ها و کنترل آن جهت عدم ريزش حين آوار برداري هستند.

آتشي که هنوز زنده است و با هر جا به جايي آوار شعله ور مي‌شود در اين بين آتش نشانان تلاش مي‌کنند با پاشيدن آب آتش را مهار کنند.

19:15/ حضور تعداد زيادي از کاميونهاي شرکت پسماند شهرداري براي حمل آوارها

حضور يک نيروي حراستي در اين کاميون‌ها جهت تخليه آوار در منطقه‌اي حصار کشي شده به دليل حفاظت از اموال موجود در ميان آوار

19:00/ سخنگوي سازمان آتش نشاني: تاکنون مجموع شهدا و مفقودين حداکثر 25 نفر هستند، شهداي آتش نشاني :15 نفر که دو نفر از زير آوار خارج و يک نفر هم روز اول به دليل شدت سوختگي شهيد شد، عمليات آواربرداري همچنان ادامه دارد

18:45/ نمايي از ساختمان پلاسکو از داخل پس از ريزش، آتش نشانان به شدت در تلاش هستند راهي براي ورود به موتورخانه بيابند.

18:40/ وزير اطلاعات: تا اين لحظه به هيچگونه اطلاعاتي يا نشانه اي از خرابکارانه بودن حادثه آتش سوزي و تخريب پلاسکو نرسيده ايم.

وي افزود: همه شواهد و قرائن را مد نظر قرار مي‌دهيم و اگر اقدام تروريستي در اين حادثه نقش داشته باشد در خصوص آن بررسي‌هاي لازم انجام مي‌شود.

علوي گفت: در ساعات اوليه احتمال تروريستي بودن حادثه وجود داشت اما تمام علائم و شواهد بررسي شد و هيچ مورد تروريستي در آن ديده نشد.

18:35/ ساجدي نيا: هيچ گونه مسائل امنيتي و انتظامي خاصي را نداريم و با توجه به پيشرفت خوبي که امروز داشتيم اميدواريم محدوديت‌هاي ترافيکي  کمتر شود اما همچنان ادامه دارد.

اعلام کرده‌ايم که تمامي مغازه‌ها و مجتمع‌هاي تجاري به استثنا شعاع صد متري از پلاسکو مي‌توانند فعاليت روزانه خود را ادامه دهند.

18:30/ مازيار حسيني: طي 60 ساعت عمليات بي وقفه توانستيم با تجهيزات مدرن کار را جلو ببريم، اخرين مرحله حساس ديوار غربي اين ساخمان است  که يک سازه فلري با طول زيادي آوار شده که بايد ان را برداريم که بعد از اين مرحله کار سرعت بيشتر يمي‌گيرد.

پانزده نفر از پرسنل آتش نشاني در اين راه جان خود را از دست داده‌اند و براساس آخرين اطلاعات حداکثر ده نفر از مردم عادي در اين حادثه زير آوار مانده اند.

18:21/علوي وزير اطلاعات لحظاتي قبل براي مشهاده وضعيت حادثه پلاسکو در محل وقوع حادثه حاضر شد.

18:10/ عمليات آواربرداري ساختمان مجاور پلاسکو که شب گذشته تخريب شده بود، پايان يافت/ کاميون‌ها در خيابان جمهوري جهت تسريع در عمليات حمل آوار آماده هستند/ دود غليظي محوطه پلاسکو را فرا گرفته و با برداشتن آوار، آتش هر بار شعله مي‌کشد/150 نيروي آماده باش امدادي و آتش نشاني درر صحنه حضور دارند و مشغول آوار برداري هستند/ بيش از 10 بيل مکانيکي در حال آواري برداري هستند.

18:00/ ملکي: لحظه‌اي عمليات آواربرداري متوقف نشده است/ سازه بزرگي سايه افکنده بر سر آوار داريم آن را تثبيت مي‌کنيم

17:52/ جرثقيل 360 تني آبي رنگ براي برداشتن بخش بزرگ ديواره باقي مانده از پلاسکو سر هم مي‌شود. آتش دوباره از آوار پلاسکو زبانه کشيد.
شنيده ها حاکي از آن است که به منظور تعيين تکليف کسبه پاساژ پلاسکو، قرار است فردا نشستي با حضور هيات مديره و فعالان تجاري ساختمان پلاسکو و اتاق اصناف، اتحاديه پوشاک و مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شود.

براي مطالعه اخبار روز سوم حادثه به اينجا مراجعه کنيد

براي مطالعه اخبار روز دوم حادثه به اينجا مراجعه کنيد

براي مطالعه اخبار روز اول حادثه به اينجا مراجعه کنيد

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg